Препоръки при покупка на жилищни имоти в София

Знаем, че всеки от вас, който е тръгнал по пътя на покупката на жилищни имоти си мечтае за голяма къща, насред много зеленина, но днес, такива попадения са рядкост и за тях трябва да се отдели по-солиден бюджет. Реалността на пазара на имоти показва, че жилищните кооперации са най-предпочитаните от страна на клиентите. Ако и вие сте от тези клиенти, тогава вземете в предвид следващите препоръки!

Обикновено, повечето хора, който търсят имоти за покупка, продажба или за отдаването им под наеми, веднага се насочват към някой агенция, но по-добре е първо да опитате да потърсите сами. В интернет има достатъчно добри портали за имоти, като там можете да зададете търсене според квартала, в който предпочитате да живеете, големина на жилището, етажност, вид на строителството и други характеристики, които са важни за вас. Така ще ви се визуализират само тези предложения, които отговарят на вашите критерии. Така ще направите първата стъпка при търсенето на имоти в София.

  • Изберете си около 10 апартамента, които са ви допаднали по публикуваните техни снимки и си уговорете огледи с техните продавачи. Задължително си носете тефтер, в който да си водите бележки с впечатленията, които всеки един от тях оставя у вас. Първото нещо, което трябва да погледнете е колко добре е поддържана самата кооперация и самия имот.
  • Попитайте продавачите дали има подобрения като термо и звуко-изолация. В днешно време тези допълнителни неща не са маловажни.
  • Проверете, дали в близост до имота има хранителни магазини, ресторанти, места за забавления и други. Също така, не са за пренебрегване местата за паркиране или гаражите. Затова трябва да се осведомите за наличието им, защото това е един от основните проблеми на големите градове и най-вече за столицата.
  • Планирайте бюджета си, за да определите до каква сума можете да заделите за покупката на жилищен имот.
  • Проверете правилникът за обитаване на кооперациите, защото може да има някой ограничения, които засягат начина ви на живот. Например, ако имате домашен любимец, който вдига силен шум, това ще ви докара много проблеми със съседите.
  • Инспектирайте от близо всеки един апартамент, който посещавате и си записвайте подробностите за него. Най-добре е да вземете с вас втори човек, приятел или член на семейството ви, за да получите и второ мнение, преди да вземете окончателното решение.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>